Ilse pagina

Al ruim 25 jaar heb ik mij creatief kunnen uiten in het schilderen en beeldhouwen.

Mijn schilderijen bestaan vaak letterlijk uit verschillende lagen. Ik begin onbevangen en houd niet van een vastomlijnd kader. Zo blijf ik doorwerken tot ik vind dat het resultaat goed is. Vanuit deze vrijheid blijf ik mezelf continue inspireren en vind ik ook telkens weer uitdagingen in het gebruik van andere materialen en werkwijzen. Vaak ontdek ik tijdens het schilderen een nieuwe invalshoek en werk ik het uit op een andere manier dan ik in de eerste instantie had gedacht.

Later ben ik meer driedimensionaal gaan werken. Om te beginnen met beeldhouwen maar vervolgens door zelf het beeld volledig op te bouwen met uiteenlopende materialen. Denk hierbij aan klei, gips, hout, kunststof, metaal, beton etc.
Ik raak gefascineerd door iets wat ik in mijn omgeving zie: een foto in de krant, een reis, een museumbezoek, maar ook puur materiaal of een specifieke techniek kan een thema voor me worden. Vaak concentreer ik me vooral op het maken van figuratieve beelden, waaronder veel dieren. Doordat ik met verschillende materialen werk blijken de beelden vaak elk een eigen uitstraling hebben.

Van 2011 tot 2015 had ik mijn eigen galerie “Art from Ilse” gevestigd in de Haarlemmermeer. Ook heb ik in deze periode verschillende doeken verkocht via Galerie Bijl-Van Urk te Alkmaar.
Een aantal jaren heb ik workshops gegeven bij het Arts & Crafts Instituut op het Landgoed Ewijckshoeve.

Enkele malen per jaar geef ik de workshop ‘Maak je eigen Beeld’.

Met trots vertel ik mijn levensverhaal in een eigen boek:

Mijn levensverhaal in boekvorm
te bestellen via  www.boekenbestellen.nl